New Timber Yard
Dimes_Alleyway_03
OUT WITH THE ORDINARY
New Timber Yard incorporates four uniquely designed buildings refurbished to an extremely high standard, all set around a central courtyard within a gated campus. A former timber yard supplying the local neighbourhood and close-by river, New Timber Yard has been thoughtfully redesigned to retain the character of the original buildings. The site’s history has informed the aesthetics of the transformation, re-imagined through incorporating the use of timber and natural material throughout, with a heavy focus on sustainability.
WELCOME TO THE HEART OF THE CAMPUS

New Timber Yard’s reception lounge is the thriving hub of the campus, providing numerous break-out spaces and work stations. The reception creates a link to all four individual elements of the scheme and provides direct access into the adjoining courtyard.

The space has been carefully designed to offer the opportunity for informal meetings, group presentations, hosting events or perfect for when you just fancy a coffee.

Dimes_Reception_01
THE GREAT OUTDOORS
The private landscaped courtyard provides the perfect space to collaborate with colleagues. Host an event, enjoy team lunches cooked in the outdoor kitchen or take a break in the fresh air.
dimes1
WORKSPACES THAT WORK HARDER
EVERY CONSIDERATION HAS BEEN TAKEN TO CREATE A UNIQUE OFFICE ENVIRONMENT UNLIKE ANY OTHER
Double height,
feature reception
Highly flexible
floor plates
Fresh air
filtration
Basement
amenity
1:8 sq m
occupancy
Efficient
LED lighting
Minimum 2.75m
floor to ceiling height
21-person
passenger lifts
VRF Fan coil
air conditioning
Landscaped
courtyard
Bike
storage
Natural
finishes
On-site
gym
Outdoor
kitchen
Bold
architecture
Shower &
changing rooms
Event
space
Exposed
surfaces
Dimes_Office_Space_1
SUSTAINABILITY IS KEY
The energy saving elements of New Timber Yard result in a 70% reduction in annual running costs, That’s 70% less than a typical commercial new build in London...
Natural Finishes
stone walls, timber
beams, crittall doors
Sustainable Drainage System
with ‘blue roof’ attenuation
& rainwater recycling
Biophilic Design
living indoor trees,
outdoor living green walls and trees
High Performance LED
Lighting with occupancy sensing & daylight dimming
Electric Heat Pumps
provide renewable
heating & cooling
EPC A
(target)
Central Air Handling Unit
with heat recovery
efficiency of 80%
Photovoltaic (PV) panels
provide renewable energy
Landscaped Courtyard
with relaxation space
Green Rooves
with wildflower & sedum mix to enhance site biodiversity
BREEAM Excellent
(target)
Smart Controls
for optimum comfort/productivity
Dimes_Bike_Store_01
FLOOR PLANS
SELECT BELOW TO VIEW FLOOR PLAN PDF
NTY-location-1
NTY-location-2

DESIGN

Frost Architects
Jo Cowen Architects

MISREPRESENTATION ACT: The joint agents, for themselves and for the vendors or lessors of this property, whose agents they are, give notice that: These particulars are produced in good faith, but are set out as a general guide only, and do not constitute any part of a contract; No person in the employment of the joint agents has the authority to make or give any representation or warranty whatever in relation to this property; Unless otherwise stated all rents or prices quoted are exclusive of VAT which may be payable in addition. All plans are for indicative purposes only and not to scale. Designed by Zest Design & Marketing. (www.zestdm.co.uk)
Scroll to Top